Qurbani Project 2018

Voor de meesten van ons in Nederland is het vanzelfsprekend als er meerdere malen per week vlees op tafel staat. We consumeren dan ook gemiddeld 39 kilo vlees per persoon per jaar. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd, zoals de door de oorlog geteisterde Afghaanse bevolking.

Afghanistan is een van de armste landen op aarde. Een overweldigende meerderheid van de Afghaanse bevolking leeft in armoede. Twee van de drie burgers worstelt om brood (dodai) en thee (chai) te bieden voor hun gezinnen.

Stichting Nang wil dit jaar tijdens het offerfeest deze mensen iets meer dan water en brood bieden. Het offerfeest staat namelijk niet alleen voor het offeren van een dier, maar ook voor broederschap, verdelen van je rijkdom, jezelf voeden en tegelijkertijd een ander voeden.

Ons doel is om tijdens het offerfeest een aantal schapen in Afghanistan te slachten, waarvan het vlees in het geheel naar de allerarmste mensen in Afghanistan zal gaan.

Om ons doel te bereiken willen we jullie vragen om een bijdragen te leveren, want met z’n allen kunnen wij een verschil maken.