Benefietconcert

Op zondag 13 november 2011 vond in Arezo partycenter te Beverwijk een benefietconcert plaats, een lof van ons geliefde Afghanistan. Uit diverse streken van Nederland waren families naar de locatie afgereisd om erbij te kunnen zijn.

Presentator Ajmal van Nang begeleidde het gehele concert met zijn prachtige en treffende poëzie en zijn bekwaamheid. Hij verwelkomde de artiesten, vergezelde de gasten en betrok het publiek op een leuke manier erbij.

Najim Nekzad startte de voorstelling met afwisselende liedjes. Ustad Yar Mohammad opende vervolgens zijn kunstuiting met het credo: “Ma peke khapore keri’’. Hij amuseerde de toehoorders met liederen over ons geliefde vaderland, wat het publiek ontroerde. Het publiek reageerde verrukt op bijkans ieder woord dat Ustad zong. Het daverende applaus overstemde alles.

De drummer was een virtuoos. Het was dan ook deels door zijn spel dat er steeds om een Attan-dans werd geroepen. Onder het publiek waren gepassioneerde Attan liefhebbers die met volle trots de draaiingen maakten.

Ajmal hield een toespraak over Nang’s Kaboel Kamp-project voor Afghanistan. Ook bestuurslid Maiwand Masumi heeft een introductie over Nang als stichting, haar projecten en haar leden gegeven. Hierna deden de gasten elk persoonlijk hun schenking.

Stichting Nang wil alle mensen die deze gebeurtenis mogelijk maakten van harte bedanken. Wij bedanken jullie namens onze volksgenoten. Bedankt voor je komst, je hulp, je bijdrage en je vertrouwen in ons! Samen hebben we iets kunnen betekenen voor Kabul Kamp.

Geef een antwoord