Bestuur

Ajmal Khan Sayedi
Voorzitter

Voorzitter Stichting Nang

Mijn naam is Ajmal Khan Sayedi en ik ben medeoprichter en voorzitter van Stichting Nang. Ik ben geboren in Kabul en op mijn zevende met mijn familie naar Nederland gevlucht. Door mijn eigen achtergrond spreekt ik de Afghaanse talen Pashto en Dari. Ik heb de master Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen behaald en op dit moment werk ik als adviseur voor verschillende overheidsorganisaties.

Al op vroege leeftijd zag ik van zeer dichtbij de moeilijke situatie van veel Afghaanse vluchtelingen hier in Nederland. Ook de situatie die ik elke dag op de televisie zag van de mensen in Afghanistan wilde ik veranderen. Ik besloot samen met andere studenten in 2011 het heft in eigen handen te nemen en met Stichting Nang elk mogelijke vorm van hulp te bieden. Het doel is dat deze hulp rechtstreeks bij de getroffen Afghanen terecht komt. Mijn ambitie is het bevorderen van de samenwerking tussen verschillende landen en culturen. Door van elkaar te leren en samen te werken kunnen we het meeste bereiken in deze wereld.

Sanga Hassanzai
Secretaris

Secretaris stichting Nang

Mijn naam is Sang Hassanzai en op dit moment volg ik de opleiding voor huisarts. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met schilderen en boeken lezen. Ik zet me in voor Afghanistan omdat ik graag in verbinding wil blijven met mijn roots. Daarnaast help ik graag met het integratieproces van Afghanen in Nederland. Net als de meeste mensen vind ik de beelden over armoede en oorlog hartverscheurend. Dit motiveert mij om mijzelf in te zetten voor hulbehoevige Afghanen.

Ik heb gekozen voor stichting Nang omdat het een kleinschalig organisatie is waarbij het onderling contact erg laagdrempelig is. Stichting Nang is een jonge organisatie, dit maakt het een plek waarin mijn organisatorische eigenschappen goed van pas komen. Je ziet snel het resultaat en dat geeft mij veel voldoening.

Zwaak Mamound
Penningmeester

Penningmeester stichting Nang

Mijn naam is Zwaak Mamound en ik ben momenteel werkzaam als accountant bij een BIG-4 kantoor (PwC). Bij Stichting Nang vervul ik de rol als penningmeester. Ik heb altijd de ambitie gehad om een eigen stichting op te richten. Aangezien mijn broer en zijn vrienden Stichting Nang al hadden opgericht, heb ik besloten om mij hierbij aan te sluiten om zo mijn ambitie om iets te betekenen voor Afghanen voort te zetten.

Ik ben op achtjarige leeftijd naar Nederland gekomen en ik zal nooit vergeten in wat voor omstandigheden ikzelf en mijn landgenoten hebben geleefd. Sommigen hadden geen dak boven hun hoofd en anderen moesten als kind werken om eten op tafel te krijgen. Ook heb ik gezien dat deze mensen heel ambitieus zijn en naar school willen gaan, maar simpelweg deze kans niet krijgen. Vanuit Stichting Nang hoop ik de mensen in Afghanistan deze kans te bieden en in hun eerste levensbehoeften te voorzien en hoop ik de Afghanen hier in Nederland te helpen om een mooi toekomst op te bouwen.

Ghondai Eshaq
PR

PR stichting Nang

Mijn naam is Ghondai Eshaq. Vanaf oktober 2022 zal ik de functie Public Relations (PR) bekleden. Ik ben geboren in Ningrahar en ben op achtjarige leeftijd naar Nederland gekomen. In de zomer van 2021 ben ik teruggekeerd naar Afghanistan en heb ik met eigen ogen gezien hoe slecht het daar is. Helaas is de situatie slechts een paar dagen na mijn reis enorm verslechterd (door de overname van het nieuwe regime). Nu ik met eigen ogen mee heb kunnen maken wat mijn landgenoten moeten doorstaan, wil ik mij nog meer inzetten om hen te helpen.

In 2020 heb ik mijn bachelor Psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam behaald en in 2021 de bachelor Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel ben ik bezig met de master Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn doel is om mijn medemens te kunnen helpen vanuit mijn toekomstige functie als arts. Zonder de stap van mijn ouders om hierheen te komen zodat wij een betere toekomst kunnen hebben, had ik nooit de kansen gekregen om mijzelf tot dusver te ontwikkelen. Ik hoop dat ik dezelfde soort steun en kansen kan bieden aan mijn landgenoten en neem daarom mijn rol als PR ontzettend serieus. Laten we samen veel betekenen!

Ajab Khan Sayedi
PR

PR stichting Nang

Mijn naam is Ajab Khan Sayedi en momenteel werkzaam als arts in de psychiatrie. Met mijn familie ben ik op achtjarige leeftijd naar Nederland gevlucht. Ik ben altijd bewust geweest van mijn bevoorrechte positie om veilig in Nederland op te groeien. Door mijn achtergrond heb ik meegekregen dat veel kinderen in Afghanistan deze kans niet hebben gehad. Door de oorlog zijn deze kinderen onder erbarmelijke omstandigheden opgegroeid. Hierdoor ben ik altijd gemotiveerd geweest om iets terug te doen voor mijn landgenoten. Dit was ook de reden om samen met andere studenten in Nederland stichting Nang op te richten, zodat wij ons steentje bij kunnen dragen.

Aziz Mamound
PR

PR stichting Nang

Mijn naam is Aziz Mamound en heb geneeskunde gestudeerd aan universiteit Leiden en over paar maanden ben ik huisarts. Mijn hobby’s zijn voetballen, fitnessen en reizen. Tot mijn twaalfde heb ik in Afghanistan gewoond. Ik kan mij goed herinneren hoe slecht de meeste mensen het daar hadden. Mijn droom was om iets terug te kunnen doen voor de mensen daar, zodoende hebben wij stichting Nang opgericht. In het Afghaanse cultuur en opvoeding hebben ouderen altijd een speciale plek. Middels deze stichting wilde ik ook voor de eenzame ouderen hier in Nederland wat betekenen. Ieder mens put zijn energie ergens uit, ik krijg heel veel voldoening en energie door anderen te helpen.Oprichters

Ajmal Khan Sayedi

Aziz Mamound

Ajab Khan Sayedi

Maiwand Masumi

Nader Faizi

Geef een antwoord