Bestuur

Ajmal Khan Sayedi
Voorzitter

Ajmal is de medeoprichter en voorzitter van de Stichting Nang. Ajmal is geboren in Kabul en op zijn zevende met zijn familie naar Nederland gevlucht. Door zijn eigen achtergrond spreekt hij de Afghaanse talen Pashto en Dari. Ajmal heeft de master Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen behaald. Al op vroege leeftijd zag Ajmal van zeer dichtbij, de moeilijke situatie van veel Afghaanse vluchtelingen hier in Nederland. Ook de situatie die hij elke dag op de televisie zag van de mensen in Afghanistan wilde hij veranderen. Ajmal besloot samen met andere studenten in 2011 het heft in eigen handen te nemen en met Stichting Nang elk mogelijke vorm van hulp te bieden. Het doel is dat deze hulp rechtstreeks bij de getroffen Afghanen terecht komt. Zijn ambitie is het bevorderen van de samenwerking tussen verschillende landen en culturen. Door van elkaar te leren en samen te werken kunnen we het meeste bereiken in deze wereld.


Faradun Noorzai
Secretaris

Als nieuwste bestuurslid van Stichting Nang, heeft Faradun Noorzai zich aangesloten in september 2019. Na een periode te hebben geassisteerd voor de taalcoördinator heeft hij interesses gekweekt om meer betrokken te raken bij de stichting. Faradun is in Kabul geboren en op 6-jarige leeftijd gevlucht naar Nederland. Hoewel Faradun nog nooit terug is geweest heeft hij toch tijdens zijn studie zich erg betrokken opgesteld voor de Afghaanse gemeenschap in Nederland. Veelal als bestuurslid en vrijwilliger bij deze stichtingen en verenigingen.

Mehria Rashidi
Penningmeester

Vanaf september 2018 zal Mehria de functie van penningmeester op zich nemen. Mehria is geboren in Jalalabad en op zevenjarige leeftijd met haar familie gevlucht naar Nederland. Momenteel studeert ze Engelse Taal en Cultuur & Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Door haar achtergrond weet ze als geen ander dat het kunnen en mogen studeren zeker niet overal op de wereld vanzelfsprekend is. Het belang van onderwijs is iets wat ze nooit uit het oog is verloren. Haar ambitie is daarom om met Stichting Nang bij te kunnen dragen aan de toegankelijkheid van het onderwijs in Afghanistan. Hoewel ze nog niet terug is geweest, heeft ze zich altijd verbonden gevoeld met haar vaderland. Haar voornaamste doel is dan ook om vanuit Nederland een brug te slaan naar Afghanistan en zoveel mogelijk hulpbehoevenden te bereiken met projecten van Stichting Nang. Door haar affiniteit met taal en het onderwijs zal ze voortaan tevens het aanspreekpunt zijn voor de taalcursussen.


Oprichters

Ajmal Khan Sayedi

Aziz Mamound

Ajab Khan Sayedi

Maiwand Masumi

Nader Faizi

Geef een antwoord