Logo stichting Nang

Ajmal Khan Sayedi
Voorzitter

Ajmal is de medeoprichter en voorzitter van de Stichting Nang. Ajmal is geboren in Kabul en op zijn zevende met zijn familie naar Nederland gevlucht. Door zijn eigen achtergrond spreekt hij de Afghaanse talen Pashto en Dari. Op dit moment is hij bezig met het laatste jaar van de master Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Al op vroege leeftijd zag Ajmal van zeer dichtbij, de moeilijke situatie van veel Afghaanse vluchtelingen hier in Nederland. Ook de situatie die hij elke dag op de televisie zag van de mensen in Afghanistan wilde hij veranderen. Ajmal besloot samen met andere studenten in 2011 het heft in eigen handen te nemen en met Stichting Nang elk mogelijke vorm van hulp te bieden. Het doel is dat deze hulp rechtstreeks bij de betroffen Afghanen terech komt. Zijn ambitie is het bevorderen van de samenwerking tussen verschillende landen en culturen. Door van elkaar te leren en samen te werken kunnen we het meeste bereiken in deze wereld.

 

Moska Hassanzai
Secretaris

foto moska

Vanaf 2015 is Moska toegetreden tot het bestuur van Stichting Nang. Op dit moment studeert zij farmacie aan de Universiteit Utrecht. Haar affiniteit met Nang komt voort uit haar Afghaanse komaf en de wil om zowel Afghanen in Afghanistan als in Nederland zelf te helpen. Na meerdere keren Afghanistan te hebben bezocht werd zij met haar neus op de feiten gedrukt. Het is belangrijk om Afghanistan niet de rug toe te keren! Stichting Nang biedt de mogelijkheid om direct de nodige ontwikkelingshulp te bieden. Moska houdt van aanpakken en ziet graag resultaten. Ze wil veel nuttige projecten opzetten.

 

Zohra Sahak
Penningmeester

Penningmeester Stichting Nang

Vanaf 2017 is Zohra als PR/activiteitencoördinator tot het bestuur van Stichting Nang toegetreden. Sinds november 2017 is zij de penningmeester.  Drie jaar geleden is Zohra na 15 jaar voor het eerst weer teruggegaan naar Afghanistan. Het thuisgevoel dat Afghanistan haar gaf was onbeschrijflijk en sindsdien is zij daar elke zomervakantie te vinden. Haar verblijf in Afghanistan doet haar keer op keer beseffen hoe goed zij het in Nederland heeft. Door de aanhoudende oorlog in Afghanistan heerst er grote armoede in het land. Daarom wil Zohra voor de minderbedeelden in Afghanistan iets betekenen. De Afgelopen drie jaar heeft ze met behulp van vrienden en familie mensen in Afghanistan proberen te helpen. Nu het einde van haar drukke studieleven (masters fiscaal recht en ondernemingsrecht) nadert, wil ze zich vaker inzetten voor mensen in Afghanistan en een grotere groep hulpbehoevende bereiken. Dit hoopt ze via Stichting Nang te kunnen doen.