Logo stichting Nang

Ajmal Khan Sayedi
Voorzitter

Ajmal is de medeoprichter en voorzitter van de Stichting Nang. Ajmal is geboren in Kabul en op zijn zevende met zijn familie naar Nederland gevlucht. Door zijn eigen achtergrond spreekt hij de Afghaanse talen Pashto en Dari. Op dit moment is hij bezig met het laatste jaar van de master Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Al op vroege leeftijd zag Ajmal van zeer dichtbij, de moeilijke situatie van veel Afghaanse vluchtelingen hier in Nederland. Ook de situatie die hij elke dag op de televisie zag van de mensen in Afghanistan wilde hij veranderen. Ajmal besloot samen met andere studenten in 2011 het heft in eigen handen te nemen en met Stichting Nang elk mogelijke vorm van hulp te bieden. Het doel is dat deze hulp rechtstreeks bij de betroffen Afghanen terech komt. Zijn ambitie is het bevorderen van de samenwerking tussen verschillende landen en culturen. Door van elkaar te leren en samen te werken kunnen we het meeste bereiken in deze wereld.

 

Moska Hassanzai
Secretaris

foto moska

Vanaf 2015 is Moska toegetreden tot het bestuur van Stichting Nang. Op dit moment studeert zij farmacie aan de Universiteit Utrecht. Haar affiniteit met Nang komt voort uit haar Afghaanse komaf en de wil om zowel Afghanen in Afghanistan als in Nederland zelf te helpen. Na meerdere keren Afghanistan te hebben bezocht werd zij met haar neus op de feiten gedrukt. Het is belangrijk om Afghanistan niet de rug toe te keren! Stichting Nang biedt de mogelijkheid om direct de nodige ontwikkelingshulp te bieden. Moska houdt van aanpakken en ziet graag resultaten. Ze wil veel nuttige projecten opzetten.

 

Trina Khaliqe
Penningmeester

foto trina

Vanaf 2015 is Trina toegetreden als penningmeester tot het bestuur van Stichting Nang. Trina is met een leeftijd van vier maanden met haar familie uit haar vaderland Afghanistan gevlucht. Haar band met Afghanistan heeft ze echter nooit verbroken. Sinds haar eerste bezoek aan Afghanistan is haar duidelijk, dat ze als arts zijnde terug wil keren om medische hulp te verlenen. Naast haar studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam studeert ze psychologie in Leiden. Trina verheugt zich erop om met Stichting Nang iets te kunnen betekenen voor de Afghanen in Afghanistan en de Afghanen in Nederland. Afgelopen jaar was zij vrijwilliger bij de stichting en ze kijkt met veel plezier terug op deze periode. Ze is er helemaal klaar voor en hopelijk jullie ook!